Bekam Sakit Lutut

PIC 18

Sakit lutut biasanya disebabkan oleh bertambah usianya seseorang sehingga bahagian lutut terasa ngilu dan sakit. Kesakitannya berupa kekakuan lutut pada pagi hari apabila bermulanya pergerakan setelah lutut berehat. Kesakitan ini semakin berat bila lutut dibengkokkan , berdiri, berjalan atau menapakkan kaki.

Sakit lutut juga disebabkan adanya timbunan asid uric di lutut menyebabkan terjadinya bengkak dan panas. Bila ditekan terasa sakit. Sakit lutut boleh juga terjadinya radang pada sendi mengakibatkan payah untuk bergerak atau berjalan. Selain daripada itu berat badan yang berlebihan juga merupakan salah satu faktornya.

SAKIT SENDI LUTUT Mungkin anda pernah atau sedang mengalaminya tetapi tidak begitu mempedulikannya kerana berfikir ia tidaklah begitu serius. Namun jika rasa sakit ini berterusan ia boleh mendatangkan kesan serius kepada kualiti hidup kerana pergerakan menjadi sangat terhad.

Rawatan terbaik untuk sakit lutut adalah dengan berbekam. Insya-Allah …

About admindarulkm

Ustaz Abdul Mutalib merupakan pengasas Darul Kahfi dan juga Pengasas Pertubuhan Gerak Rahsia Malaysia. Mempunyai lebih 20 tahun pengalaman dalam bidang Rawatan Islam seperti Rawatan Gangguan Sihir, Jin dan lain-lain lagi. Kini telah mempunyai 2 Orang Wakil Guru iaitu Ustaz Solleh dan Ustaz Syed Zul dan Seramai 4 orang Pembantu Perawat.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.